“Через загрозу теракту”: Україна і Білорусь посилюють готовність прикордонників

Україна та Білорусь домовилися про посилення прикордонного режиму. Причиною стало затримання напередодні групи російських найманців у Мінську.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: МЗС Білорусі провело зустріч з виконувачем обов’язків керівника посольства України в Білорусі Петром Врублевським. 

Коментар: “З українською стороною досягнута домовленість про активізацію взаємодії між прикордонними відомствами і посилення прикордонного режиму”, – поінформували в пресслужбі МЗС Білорусі.

В МЗС Білорусі підкреслили, що метою такої взаємодії є протидія дестабілізації ситуації в обох країнах.

Нагадаємо, 30 липня до МЗС Білорусі по черзі запросили посла Росії Дмитра Мезенцева і в. о. керівника Посольства України в Білорусі Петра Врублевського.

Російським представникам повідомили про затримання групи бойовиків ПВК “Вагнера”. Також у посла Росії запросили “ґрунтовні роз’яснення щодо цілей та інші аспекти прибуття і перебування” в Білорусі зазначеної групи осіб.

Через українське походження й українське громадянство деяких найманців, МЗС Білорусі також запросило релевантну інформацію у Врублевського. Ці дані потрібні білоруським посадовцям для “всебічного аналізу й оцінки причин” присутності бойовиків у країні.

Джерело: сайт Українська правда

Читайте також: У Білорусі затриманих найманців “Вагнера” підозрюють у підготовці теракту: деталі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *