Депутати Слуги народу пропонують знову зробити розмитнення “євроблях” пільговим

Понад 40 народних депутатів внесли законопроекти, якими пропонується звільнити від сплати акцизного податку нові та вживані транспортні засоби з 1 січня 2021 року.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це йдеться в трьох законопроектах, які передбачають упорядкування структури акцизного податку та внесення відповідних змін до Податкового та Митного кодексів.

Податкові преференції не поширюються на транспортні засоби стандарту Євро-2 (тобто вироблені до 1995 року) і такі, що походять з країни-агресора.

Законопроектами також передбачені пільги для власників автомобілів на “єврономерах”, які вже знаходяться на території України: протягом 180 днів з дня набуття законами чинності вони зможуть розмитнити автомобілі без застосування штрафних санкцій, але за умови сплати всіх митних платежів та добровільної сплати 8,5 тис грн до держбюджету.

За оцінкою авторів законопроектів, станом на 1 травня 2020 року в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту знаходиться 750 тис “євроблях”, в тому числі 500 тис – з порушенням термінів та умов цих режимів.

Також пропонується звільнити від сплати акцизу вже в 2020 році учасників та ветеранів АТО, які ввозять один легковий автомобіль (або вантажний повною масою до 3,5 тонни, або автобус, або причіп) для особистого користування.

Цю ж категорію громадян пропонується також звільнити від сплати ПДВ при ввезенні авто, але за умови, що вартість митних платежів не перевищить 43 розміри мінімальної зарплати (близько 200 тис грн), а транспортний засіб не вироблено країною-агресором.

Крім цього, законопроектом переглядаються з 1 січня 2021 року норми сплати і розміри транспортного збору.

Законопроект також передбачає з 1 січня 2021 року для старих авто, що не відповідають нормам Євро-4, ввести проведення техогляду протягом трьох місяців з моменту реєстрації і надалі не рідше одного разу на два роки.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Нацполіція слідкуватиме за дотриманням карантину в транспорті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *