Купувати долари чи ні – поради експерта

Курс долара і євро гостро реагує на події світових ринків, рішення центробанків, політичні кризи. Фінансисти відповіли на питання, чи варто купувати долари зараз.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: У перші тижні поширення коронавіруса в Україні долар по відношенню до гривні почав дорожчати. У березні котирування подолали максимальну позначку в 28,14 грн/дол. У квітні курс почав знижуватися. Валюту продавали в середньому по 27,2 грн/дол. 

Зараз же долар почав стрімко падати. 24 червня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,57 – 26,60 гривні за долар.

Що буде з курсом після закінчення карантину і чи варто зараз купувати долар в Україні?

Експерти рекомендують купувати валюту тільки в разі крайньої необхідності. Якщо такої немає — краще дочекатися літа, коли швидше за все закінчиться карантин, опалювальний сезон і збільшиться прибуток аграріїв. Всі ці фактори будуть сприяти стабілізації курсу.

Якщо ж вам терміново потрібні долари, рекомендуємо заздалегідь визначитися з банком, в якому буде здійснена покупка. Курс можна дізнатися через інтернет. Зверніть увагу, що на період карантину фінустанови закрили частину своїх відділень і перевели більшість операцій в онлайн-режим. Купити валюту онлайн в Україні стало можливо в лютому 2019 року. Для цього знадобиться доступ в інтернет, гривнева і валютна банківські карти. Докладну інструкцію про те, як купити долари онлайн, ви зможете знайти на сайті обраного банку.

Джерело: сайт Miloan

Читайте також: В Україні стрімко дешевшає валюта: актуальний курс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *