Гуменюк пояснила, як ЗСУ використовуватимуть касетні боєприпаси

Касетні боєприпаси завдаватимуть окупантам значно більших втрат. Вони будуть корисними для України у відсічі російської агресії.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Про це керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила в етері телемарафону “Єдині новини”, пише ТСН.ua.

Коментар: Використання цих боєприпасів і розгляд цієї ситуації збоку світової спільноти говорить про високий рівень довіри нашій армії і розуміння, що максимальне дотримання принципів міжнародного гуманітарного права буде здійснено. Ми не вкриваємо килимовим способом там, де є місцеве населення, де можуть постраждати цивільні. Це буде використано, зокрема, для того, щоб виставити баланс сил. Ми маємо справу з армією, яка перевищує нашу за кількістю, маємо справу з країною-терористкою, де населення в 5 разів більше“.

Читайте також: Зараз Україна не готова до членства в НАТО, – Байден

Коментар: Скоріш за все, використання цих снарядів буде притаманно для відкритих територій – там, де будуть вестись бойові дії за конкретні території і просування. Що стосується безпосередньо нашої лінії фронту зараз, це річка Дніпро, і її особливість полягає в тому, щоб зберегти місцеве населення, яке перебуває на тому боці, але вибити ворога якомога далі. Для нас зараз важливіша високоточна зброя, яка дозволить нищити тільки окупантів“, – сказала вона.