Українці в Польщі потрапили в рабство на нелегальній тютюновій фабриці (фото, відео)

Ціни на тютюнові вироби у сусідній Польщі призводять до того, що досить часто ця сфера приваблює кримінальні кола. В Польщі викрили нелегальну фабрику з виробництва сигарет на якій змушували працювати громадяни України та Молдови, повідомляє “Інвестор”.

Справжня спецоперація нещодавно відбулася в Польщі. До розробки та викриття нелегальної фабрики з виробництва цигарок були залучені прикордонники з України, Польщі, Молдови та Європол. Правохоронці з кількох країн спільно виявили злочинну мережу котра налагодила на території Польщі нелегальне виробництво цигарок із залученням нелегальних працівників.

Детальну інформацію про цю операцію розповідають в Державній прикордонній службі України. Згідно з повідомленням, на нелегальному виробництві працювали дев’ятеро громадян України та п’ятеро громадян Молдови. В ході обшуку виявили 13 тонн тютюну та більше однієї тисячі ящиків сигарет, які були запаковані під відомі бренди, вартістю понад два мільйони євро.

Працівники розповідають, що їх  заагітували їхати на нелегальну роботу до Польщі обіцяючи високу зарплатню, проте, коли вони приїхали на місце то опинились фактично в рабстві. Як зазначають в ДПСУ:

“Забрали в них особисті речі, заборонили телефонувати близьким та повідомляти своє місцезнаходження. Згодом їх відвезли на територію вказаної фабрики, де тримали в окремому приміщенні понад місяць”.

Українці розповідають, що змушували працювати на цьому виробництві у дві зміни по 7 чоловік кожна. При цьому за одну зміну вони мали виготовити понад 100 ящиків сигарет.

Українців та молдован повернуть до дому, однак такий досвід має служити наукою для інших українських заробітчан котрі погоджуються на нелегальні оборудки за кордон. При цьому вони забувають, що в такому випадку будуть незахищеними, щодо шахрайства та навіть трудового рабства як це трапилося в цьому випадку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *