Дубінський пройшов “детектор брехні”: з’явилися перші результати

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський сьогодні пройшов перевірку на поліграфі. Це викликано корупційним скандалом щодо причин, чому парламентар та деякі його колеги голосували під час засідання парламентського комітету проти так званого антикорупційного законопроекту. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

За словами поліграфолога, Дубінський під час перевірки зазначив, що він не підтримав скандальний законопроект №2047, оскільки він містить корупційну складову, а не тому що йому дали хабар.

Під час процесу відповідаючи на питання Дубінський заперечив, що не підтримав законопроект №2047, який зокрема ліквідовує так звані “майданчики Яценка”, за хабар у розмірі від 30 до 50 тисяч доларів або за будь-який хабар взагалі. Крім цього, він заперечив, що хтось йому пропонував гроші за голосування проти законопроекту №2047, а також за будь-які інші законопроекти. 

Зеленський розповів, хто примусово проходитиме “детектор брехні”

У висновку (*який обіцяють оприлюднити 28 жовтня) будуть конкретно дані відповіді, на які запитання по суті перевірки людина відповіла – правду чи неправду. За цим інцидентом особа не приховувала якихось речей, які йому приписують і він не причетний, наприклад, ні до діяльності загалом, ні до інциденту щодо цього законопроекту. Йому невідомо, хто ще міг бути пов’язаним із тих членів комітету, які також голосували проти цього законопроекту. Запитання, пов’язане з тим, чому голосував проти цього законопроекту. Запитання, як би ми його об’єктивно не формулювали, він відповідав так, тому що він вважає, що там є корупційна складова, а не тому що йому дали хабар. Це запитання однозначно інтерпретувати не можна, бо туди підмішаний суб’єктивний компонент – людина вважає, що цей законопроект не потрібно ухвалювати, бо там точно є корупційна складова. Він на цьому наполягає“, – сказав поліграфолог.

Пройти перевірку на детекторі брехні збирався й голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, однак поліграфолог відмовив йому в цьому. “У мене немає тесту під вашу ситуацію. Питання тільки під комітет. Я не готовий“, – сказав він і попросив час, щоб підготувати персоналізоване опитування. Тест на детекторі брехні для Арахамії запропонували пройти 24 жовтня о 16 годині.

Читайте також: Щойно в “Борисполі” відбулося гучне затримання

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *