Японія планує інвестувати 30 мільярдів доларів в Африку

Під час Токійській міжнародній конференції з розвитку Африки прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда пообіцяв для країн континенту протягом трьох років виділити 30 млрд доларів. Про це повідомляє DW.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

Кісіда, пообіцяв допомогти африканським країнам подолати продовольчу кризу, котра виникла внаслідок війни Росії проти України, оскільки остання є одним з основних світових експортерів пшениці. Зазначені кошти мають піти на розвиток різних галузей континенту в тісній координації з Африканським банком розвитку.

Заява Кісіди пролунала на тлі зміцнення авторитету Китаю на Африканському континенті за допомогою ініціативи “Один пояс, один шлях”, зауважує AFP. Водночас експерти висловлюють занепокоєння з приводу довгострокових запозичень деяких африканських країн у Пекіна.

Повідомляється, що Токійська конференція цьогоріч зібрала близько п’яти тисяч учасників. Серед них представники 48 африканських країн, у тому числі глави держав і урядів. Перша Токійська конференція з розвитку Африки відбулась у 1993 році. Наразі її організовують у партнерстві з ООН, Африканським Союзом і Світовим банком. За роки роботи цього формату реалізували 26 проєктів розвитку в 20 країнах Африки.