Аграрії зможуть брати пільгові кредити: затверджено форми документів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило форми документів щодо здійснення фінансової підтримки в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Затвердження цих документів надасть можливість уповноваженим банкам розпочати роботу щодо прийняття від позичальників заявок на отримання часткової компенсації процентних ставок за банківськими кредитами. 

Позичальники ж матимуть змогу звернутися до банків і подати заявку для отримання фінансової підтримки за рахунок коштів держбюджету.

Так, зокрема, затверджено:

  • форму заявки на участь у конкурсі для отримання компенсації за укладеними кредитними договорами;
  • форму реєстру компенсаційних виплат позичальникам за фактично сплачені уповноваженому банку відсотки за користування кредитами;
  • форму реєстру компенсаційних виплат позичальникам за фактично сплачені уповноваженому банку відсотки за користування кредитами в листопаді – грудні минулого року.

Зі зразками документів можна ознайомитися тут.

Компенсації надаються відповідно до постанови Кабміну від 29 квітня 2015 року № 300 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів».

Така компенсація надається на конкурсній основі суб’єктам господарювання агропромислового комплексу – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичним особам – підприємцям, які здійснюють діяльність у галузях тваринництва і використовували кредитні кошти для покриття поточних витрат і витрат капітального характеру або які здійснюють діяльність за іншими видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва).

Сума компенсації не може перевищувати:

  • для позичальників, які здійснюють діяльність у галузях тваринництва, – 15 млн грн;
  • для позичальників, які здійснюють діяльність з іншим видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва), – 5 млн грн.

Джерело: сайт Агроцентр

Читайте також: Малий та середній бізнес зможе протестувати новий податковий сервіс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *