Єврокомісія оголосила два конкурси на 7,5 млн євро для українських підприємців

Європейська комісія оголосила два конкурси на 7,5 млн євро для українських підприємців, щоб допомогти їм отримати вигоду від участі в Єдиному ринку ЄС. Про це йдеться в пресрелізі Єврокомісії, передає сайт mind.ua

“Сьогодні комісія оголошує два конкурси пропозицій під загальною назвою ReadyForEU із загальним бюджетом у 7,5 млн євро. Ці два конкурси спрямовані на те, щоб допомогти українським підприємцям і підприємствам отримати вигоду від Єдиного ринку”, – йдеться в повідомленні.

Перший конкурс під назвою «Бізнес-міст» (Business Bridge) з бюджетом у 4,5 млн євро надасть фінансову підтримку українським малим і середнім підприємствам, які постраждали від війни, у вигляді ваучерів для доступу до послуг та участі в торговельних ярмарках у ЄС.

Другий конкурс «Еразмус для молодих підприємців – Україна» з бюджетом у 3 млн євро дасть змогу новим українським підприємцям отримати досвід ведення бізнесу в інших європейських країнах.

Приймання заявок відкрито з 28 лютого 2023 року, українські підприємства та підприємці зможуть подати заявку до останнього кварталу цього року.