Керівників обленерго каратимуть за недотримання графіків відключень

Керівники обленерго нестимуть особисту відповідальність за недотримання графіків відключень світла. 

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ БАЙРАКТАР NEWS

Про це повідомили у Міненергетики за підсумками наради з очільниками профільних відомств – НКРЕКП, Держенергонагляду та “Укренерго”. 

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що минулого тижня удвічі зросла кількість скарг від споживачів щодо несправедливості у черговості відключень. 

“І аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг – Київ, Київська область, Полтава і Львів”, – зазначив він.

***

“При відключенні електроенергії ОСР має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність”, – підкреслив міністр.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський під час наради наголосив, що комісія запроваджує персональну відповідальність керівників ОСР за невиконання нормативних документів щодо введення обмежень споживання.

Значна частина скарг стосується неналежної комунікації обленерго зі споживачами. Насамперед – немає інформації про відключення, їх обсяги та актуальність графіків. Ситуація має бути виправлена.  

Також комісія звертає увагу операторів розподільчих мереж на необхідність врахування показників лічильників та застосування коефіцієнту зниження при виставленні рахунків споживачам “за усередненим споживанням” за листопад.

Керівник Держенергонагляду своєю чергою зазначив, що на виконання наказу Міненерго інспекція разом з представникам НКРЕКП, Укренерго та СБУ проводитиме позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії.  Уповноважені представники відповідних структур чергуватимуть на диспетчерських пунктах ОСП та ОСР в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків.