“Колія” в Європу: з Мукачевого буде курсувати потяг до Будапешту

Вже восени цього року українці зможуть скористатися ще однією можливістю для подорожей в Європу. Планується, що між Мукачеве та Будапештом  почне курсувати потяг, повідомляє “Інвестор”.

 Залізничне сполучення із країнами Європи за 25 років було можна сказати повністю відсутнє. Виною цьому є різні колійні системи, лише останніми роками “Укрзалізниця” активно почала вирішувати це питання. Проте, компанія продовжувала використовувати старі колійні системи, але вже спеціально для нового проекту буде споруджено відтинок за європейським стандартом.

Все буде «Прозорро»: держава закупляє дорогі мерседеси для потреб чиновників

Таким чином  держкомпанія “Укрзалізниця” разом з угорськими державними залізницями планує вже наприкінці цього літа запустити прямий поїзд Мукачеве-Будапешт, який курсуватиме по євроколії. Для цього, за 500 м. від залізничного вокзалу станції Мукачеве розпочато будівництво окремої посадочної платформи. Вона примикатиме до колії європейського стандарту. 

Збиткова пенсія: «Укрпошта» хоче більше відшкодувань за доставку пенсій

Окрім платформи українська компанія має підготувати приблизно 40 км євроколії. Цим новим маршрутом достолиці Угорщини можна буде доїхати всього за 6 годин. Чотирьохсоткілометровий маршрут пролягатиме через угорські міста Дебрецен і Ніредьгаза.

Українські трамваї працюватимуть в Африці

Зараз проект детально опрацьовується, а паралельно вже обговорюються питання графіку руху поїзда і тарифи. Раніше розповідаючи про новий маршрут виконувач обов’язків очільника «Укрзалізниці» Євген Кравцов зазначав, що

“ціна квитків на поїзд буде демократичною: другий клас – не більш як 700 грн, перший клас – близько 1000 грн”.

В  “Укрзалізниці”  вже планують, що якщо проект буде успішним налагодити пряме залізничне сполучення по вузькій колії зі Словаччиною, Чехією та іншими країнами Євросоюзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *