“Морози до -24”: в Укргідрометцентрі повідомили, що в Україну насувається чергове похолодання

Сьогодні  у низці областей України погіршаться погодні умови, синоптики попереджають про сніг, сильні пориви вітру та ожеледицю.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Відповідне попередження Укргідрометцентру оприлюднено на сайті ДСНС. 

Зокрема, 7 лютого у Львівській, Івано-Франківській областях очікується значний сніг (на Закарпатті з дощем); ожеледь, на дорогах ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності – жовтий).

А вже 8 лютого погода погіршиться у західних, Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях.

Очікується значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, (приріст снігу 20-30 см, в Рівненській, Волинській, Львівській областях 30-40 см).

На Закарпатті, вдень і на Прикарпатті та у південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях – сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності – жовтий).

В Києві, 8 лютого, значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, (приріст снігу 15-20 см), на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності – жовтий). Очікується значне зниження температури: вночі 13-16 градусів морозу, вдень 7-10 градусів морозу.

7-8 лютого в Україні, крім Закарпаття та півдня Одещини, значне зниження температури: вночі до 12-18° морозу, в північних областях подекуди до 20-24 градуси, вдень до 8-13 градуси морозу; у південних областях вночі 5-10 морозу, вдень від 4 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: На Україну чекає новий експортний рекорд зернових – прогноз