На кібербезпеку: США надали Україні допомогу в розмірі 38 млн. доларів

Мінцифри стане бенефіціаром проєкту допомоги США на розвиток кібербезпеки в Україні. Бюджет такої програми становить 38 млн доларів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Кошти надійдуть до державного кіберцентру та інших проєктів Мінцифри.

Про це на своїй фейсбук сторінці розповів віце-прем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Міністр зазначає, що проєкт вже зареєстровано в Кабміні. Такий проєкт дозволив перейти до активної стадії реформи кібербезпеки в Україні.

Коментар:Має піти в небуття КСЗІ (марний папірець на 5 років) й інші стандарти безпеки 90-х та натомість з’явитися сучасні моделі побудови й постійної підтримки безпеки ІТ-систем. Ми маємо нарешті визначитися із підходами та вимогами до захисту критичної інфраструктури та багато іншого. І новий проєкт має на меті підтримати всі ці надважливі завдання“, – підкреслив Федоров.

https://www.facebook.com/fedorov1991/posts/2122281997915653

За словами міністра, було змінено керівництво Держспецзв’язку та розпочато розбудову сучасного та ефективного державного центру кібербезпеки з метою захисту державних реєстрів та ІТ-інфраструктури.

Він зауважив, що в питаннях які стосуються кібербезпеки, Мінцифра планує активно працювати з бізнесом та залучати лише найкращу міжнародну й українську експертизу.

Читайте також: Заручники луцького терориста розповіли, як він до них ставився (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *