“Нарешті це сталося!”: в США опублікували скандальні документи про Україну

Державний департамент США опублікував близько 100 сторінок документів, які стосуються відносин Білого дому з Україною. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Стверджується, що документи проливають світло на те, як Руді Джуліані вів компанію з дискредитації посла США в Україні

Документи були оприлюднені за судовим позовом American Oversight. Зазначається, що документи включають в себе електронну переписку, яка підтверджує активні контакти держсекретаря Помпео і адвоката президента Трампа Руді Джуліані в березні 2019 року. 

Українські прикордонники відкрили вогонь на кордоні з Молдовою

Журналісти зазначають, що документи проливають світло на те, як Джуліані вів компанію з дискредитації посла США в Україні Марі Йованович. Саме тому, як припускається в матеріалі, Помпео раніше відмовлявся надавати цю інформацію Конгресу. Документи знаходяться у відкритому доступі. Стверджується, що в American Oversight є й інші позови, спрямовані на досягнення прозорості у розслідуванні українського скандалу. 

Нагадаємо, скарга інформатора, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, призвела до запуску процедури імпічменту. Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. 

Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні. Демократи з Палати представників апелювали до поняття quid pro quo (послуга за послугу) при описі передбачуваного тиску команди Трампа на Україну з метою почати розслідування проти сім’ї Джо Байдена і втручання у вибори 2016 року. 

Після перших публічних слухань спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звинуватила Трампа в спробі підкупити Україну. За її словами, глава Білого дому сам розписався у цьому.

Читайте також: У Зеленського прокоментували можливість силового повернення Криму

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *