Не тільки Петров і Боширов: ЗМІ назвали ім’я третього виконавця отруєння в Солсбері

Операцією працівників Головного розвідуправління Росії, які отруїли екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію, керував з Лондона третій підозрюваний. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

Журналісти з’ясували, що це працівник ГРУ Денис Сергєєв, який подорожував з паспортом на ім’я Сергій Федотов.

У Держстаті розповіли, яка насправді середня зарплата в Україні

Стало відомо, що Сергєєв постійно телефонував лише одному абонентові, чий номер телефону у базі даних зазначений як “незареєстрований”. На сьогодні у базі видалені всі метадані про дзвінки цього абонента – логи IMEI/IMSI, номери стільникових вишок та інше.

Сергєєв також дуже активно використовував месенджери – Telegram, Viber, WhatsApp і Messenger, з допомогою яких пересилав фото.

За день до отруєння Скрипалів Сергєєв міг зустрітися з виконавцями замаху Олександром Мішкіним (вигадане ім’я – Олександр Петров) та Анатолієм Чепігою (Руслан Боширов). Того дня працівник ГРУ перебував у районі Oxford circus. Зауважимо, що Мішкін і Чепіга в інтерв’ю раніше розповідали, що були в тому ж районі, щоб нібито “купити кросівки”.

В Польщі пояснили, чому збираються звільнити від податків молодь до 26 років

В день отруєння, 4 березня, Сергєєв вилетів до Москви. Дослідивши дані про пересування ГРУшника в Москві, розслідувачі з’ясували, що Сергєєв щодня приїжджав до свого офісу на Хорошевському шосе, 76 (штаб-квартира ГРУ). Навіть після того, як Сергєєва почали називати третім фігурантом отруєння у Солсбері, він продовжував ходити на роботу.

Сергєєв служить у ранзі генерал-майора. Тож журналісти вважають, що це – підтвердження того, що саме Сергєєв керував діями Чепіги і Мішкіна.

Читайте також: Найрозумніші області: названі регіони, які найкраще здали ЗНО

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *