Нова соціологія: стало відомо, який відсоток українців підтримує вступ до ЄС і НАТО

Вступ України до НАТО підтримують 62% громадян. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”, з посиланням на презентовані директором ТОВ “Центр стратегічного розвитку територій” Андрієм Орловим результати соціологічного опитування. 

62% українців підтримують вступ до НАТО, 21% респондентів не підтримують таку політику“, — розповів він. 

За словами Орлова, на заході України цілком підтримують вступ до НАТО 76% респондентів, на Донбасі – 37%. На півночі кількість прихильників вступу до Північноатлантичного альянсу становить 66%, на півдні – 55%. Загалом, як зазначив соціолог, з 2012 року в Україні на 46% збільшилась кількість прихильників вступу держави до НАТО.

Укрзалізниця анонсувала масштабне оновлення електричок

За словами Орлова, найбільша підтримка вступу до ЄС — на заході Україні, тоді як на Донбасі вона значно менша (48%). Він зауважив, що з 2012 року до сьогодні підтримка вступу до ЄС зросла на 27%. 

За останні два роки є також динаміка зростання підтримки вступу до ЄС“, — додав Орлов. Крім того, за даними опитування, 64% українців вважають, що пріоритетним напрямком зовнішньої політики України має бути налагодження відносин з Євросоюзом. 8% респондентів вважають, що потрібно налагоджувати відносини з Росією, зі США – 6%, з іншими країнами СНД – 4%.

Читайте також: Тепер офіційно: СБУ поіменно назвала винних у знищенні боїнга

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *