Укрзалізниця анонсувала масштабне оновлення електричок

Укрзалізниця цього року планує запустити пілотний проект з оновлення приміського сектору, і вже є попередні домовленості з місцевою владою Запорізької, Дніпропетровської областей та Європейським інвестиційним банком. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

Таку заяву зробив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.

Щодо приміських поїздів, то для Укрзалізниці суттєвим є питання не так званого латання дір, чим ми займаємося, а пошук оптимального рішення, яке дозволить вирішити проблеми приміського сектору. Ні для кого не секрет, що ступінь зношеності приміського парку — найбільший порівняно з іншими нашими поїздами — далекого сполучення або вантажними. Саме тому плануємо цього року розпочати пілотний проект у Запорізькій та Дніпропетровській областях спільно з Європейським інвестиційним банком з придбання нових поїздів“, — заявив Кравцов.

За його словами, близько 110 млн доларів США буде спрямовано на придбання приміських поїздів для цих областей. Схожа програма вже успішно реалізується для оновлення міського громадського транспорту, і в Укрзалізниці впевнені, що розширення практики на приміський сектор також принесе позитивні результати для розвитку пасажирської логістики в Україні.

Читайте також: Тепер офіційно: СБУ поіменно назвала винних у знищенні боїнга

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *