Тепер офіційно: СБУ поіменно назвала винних у знищенні боїнга

Головне слідче управління СБУ оголосило про підозру чотирьом фігурантам справи за фактом збиття літака “Боїнг 777” рейсу MH17 над Донбасом. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

На сайті спецслужби розповіли про оголошення підозри у збитті рейсу MH17 над Донбасом одному із лідерів бойовиків на сході України Ігорю Гіркіну (Стрелкову), українцю, який воював за “ДНР”, Леоніду Харченку (“Кріт”), російському генералу Сергію Дубинському (“Хмурий”) та полковнику РФ Олегу Пулатову (“Гюрза”). 

Великий список: стало відомо, які сигарети заборонять в Україні

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в зоні збройного протистояння на сході України був збитий Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпур. Трагедія сталася на сході Донецької області в районі села Грабово, розташованого неподалік від Тореза. 

Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.  Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, використовуваною в зенітно-ракетному комплексі “Бук”. Установка була доставлена з Росії і запущена з території, яка контролювалася тоді сепаратистами. Фрагменти ракети серії “Бук” були виявлені під час розтину тіл членів екіпажу, і в одному з віконних прорізів кабіни літака.

Читайте також: У Мінфіні розповіли якою буде мінімальна зарплата в 2020 році

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *