Кейсі Нейстат: правила, які зробили з нього відеоблогера №1 у світі

Ви часто дивитесь Ютуб?

Якщо так, то вірогідно ви чули про одного з найпопулярніших відеомейкерів світу Кейсі Нейстата. Він веде свої блоги англійською, але фанати перекладають його ролики на більшість популярних мов у світі. Про це читайте та сайті “Інвестор-ЮА”.

Тож, чому сьогодні будемо говорити саме про нього?

Кейсі не тільки відеоблогер з аудиторією в 11 млн чоловік, а й надзвичайно успішний бізнесмен. У своїх блогах він сформулював декілька бізнес-ідей, які, за його словами, дозволили йому досягти успіху.

Перше: не існує роботи, яка була б не важливою чи несерйозною!

Нейстат не отримав освіти. Навіть не закінчив школу. Він став батьком у 17 років і був змушений працювати посудомийником, щоб прогодувати свою сім’ю. Увесь цей час він відкладав гроші на переїзд до Нью-Йорку. За його словами, саме ця непрестижна і низькооплачувана робота дозволила почати знімати відео, і зрештою, втілити свою мрію — стати режисером.

Petcube: як стартап українських студентів завойовує світ

Друге: не заважайте сам собі!

Нейстат радить підприємцям не прагнути надмірно аналізувати кожен свій крок і не боротися з власним шостим відчуттям. “Зайві роздуми — це те, що заважає людям діяти, що вбиває будь-яку продуктивність”. Він стверджує, що внутрішній голос нагадує вам про те, що ви живі. Довіряти йому — раціонально, особливо коли мова йде про підприємницьку діяльність.

Третє: системність і послідовність необхідні кожному.

До прикладу, щодня о 8 ранку всі підписники Нейстата могли подивитися свіже відео, і це незмінне правило, яке блогер не порушував. Тобто, якщо ваша аудиторія або клієнти знають, що ви системно виконуєте роботу, а не шукаєте для себе постійні виправдання — вони розуміють, що можуть розраховувати на вас. Тому вони будуть знову і знову користуватися вашими послугами і розповідати іншим про свій позитивний досвід. Люди люблять ділитися з іншими чимось хорошим.

Четверте: коли шанс стукає у ваші двері — відкривайте їх!

Нейстат наводить приклад короткого ролика, який він у свій час зробив для компанії Nike. Цей ролик став поворотним етапом у його кар’єрі. Замість того, щоб створити стандартну і банальну рекламу, він взяв виділений бюджет і витратив його на 10-денну подорож, під час якої увесь час знімав відео. В результаті, ролик набрав майже 30 мільйонів переглядів і значно перевершив очікування замовників.

П’яте — не зраджуйте своїм принципам!

Кейсі розповідає, що коли замовник пропонує хороші гроші за проект, який вимагає піти на пониження стандартів або відступити від власних правил — потрібно принаймні спробувати знайти золоту середину, яка влаштує обидві сторони. Якщо ж бажання клієнта принципове і не співвідноситься з вашими переконаннями чи стандартами — краще спробувати знайти інших проект. Тимчасова вигода “вже зараз” — може обернутися великими втратами у майбутньому.

Читайте також: Вчені назвали хто був найбагатшою людиною за всю історію

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *