Супрун розповіла, що потрібно для завершення медреформи

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун нещодавно розповіла, що з початку медичної реформи 27,5 мільйонів українці записалися до сімейного лікаря. Вона акцентувала увагу на тому, що всі вони могли обрати лікаря самостійно і відтепер, вперше, мають чіткий перелік послуг, які можуть отримати безкоштовно. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

У лікарів та медсестер збільшились заробітні плати вдвічі-втричі. Є успіхи, які ми бачимо, – і це лише за один рік реформи, бо трансформація медичної системи розпочалася з січня 2018 року”, — заявила Супрун.

Вона відзначає, що про медицину говорили в контексті виборів, як це відбувається і в США чи Англії, адже раніше такого не було.

“Тож ми сподіваємося, що нова команда президента буде підтримувати курс на зміни заради по-справжньому доступної якісної медичної допомоги для кожного громадянина і на гідні умови роботи і життя медичних працівників, щоб ми мали змогу завершити цю трансформацію”, – заявила в.о. міністра.

В “Слузі народу” назвали партії, з якими вони можуть співпрацювати

На зауваження, що для багатьох українців медична реформа — це лише декларації з сімейним лікарем, Супрун відповіла: “Не можна одним моментом змінити все, що знищувалося не тільки 25 років незалежної України, але й 70 років до того”.

Ми не збудуємо 500 нових лікарень за одну ніч. Потрібно багато років, щоб інфраструктурна ситуація змінилася до такого рівня, як у тій же Польщі. Там розпочалися зміни 25 років тому й система продовжує трансформуватися”, — сказала вона.

Читайте також: Фахівці пояснили чому сьогодні так швидко зростає долар
Нова соціологія: до наступного парламенту потрапить вісім партій
Лібертаріанство: в партії “Слуга народу” розповіли про свою ідеологію

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *