Petcube: як стартап українських студентів завойовує світ

Як часто ви публікуєте в соцмережах фото своїх котів чи собак? Часто?

А знаєте, що дякуючи цьому захопленню, троє молодих українців створили компанію, яка підкорила не тільки ринок, а й серця любителів домашніх тварин по всьому світу?

Стало цікаво? Читайте про це на “Інвестор-ЮА”.

Отож, Petcube! Унікальна розробка трьох друзів — Олександра Нескіна, Андрія Клена та Ярослава Ажнюка. Це невеликий півкілограмовий алюмінієвий куб, в якому є ширококутна камера, динамік, мікрофон та лазер. Розумна “коробка” підключається до Wi-Fi і дозволяє господарю коли завгодно перевірити, що робить його улюбленець вдома, чи навіть погратися з ним. Керувати цим кубом можна одразу зі смартфону, а зроблені ним відео та фото легко опублікувати в інтернеті.

Ідея для стартапу прийшла Олександру Нескіну коли той шукав як розважити свого собаку на ім’я Роккі. Згодом до молодого винахідника приєдналися його друзі Андрій Клен і Ярослав Ажнюк.

Ажнюк здобув освіту за спеціальністю “Прикладна математика” в КПІ, Нескін вчився на “Комп’ютерних системах та мережах” e Дніпрі, а Клен на міжнародній журналістиці в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

80 млн євро інвестицій: в Україні відкриє завод світовий лідер з виробництва спортивного спорядження

Разом, у вересні 2012 року вони заснували компанію Petcube Inc. Згодом, у жовтні 2013 року Petcube запустили кампанію на краудфандинговій платформі Kікстартер. Перші 100 тис доларів вони зібрали за тиждень, а сумарно Petcube отримав чверть мільйона доларів. Це дозволило йому стати найуспішнішим українським проектом на Kickstarter і найуспішнішим краудфаундинговим проектом для тварин на той час у світі.

Самі винахідники заявляють, що протягом року намагалися знайти в Україні можливість для виробництва. Але, на жаль, цього зробити не вдалося. Тому зупинилися на Китаї. Petcube збирають в Шеньчжені. Це місто є умовною столицею світової електроніки, бо саме там виробляється більшість всіх гаджетів, якими ми користуємося.

Зараз компанія має свої представництва в США, Україні та Китаї.

Нині, Petcube можна впевнено назвати одним з найуспішніших і найвідоміших стартапів України. Сумарно їм вдалося залучити близько 14 млн дол інвестицій, запустити продаж у 2,5 тис фізичних магазинів США та на Amazon.

Читайте також: Випускники львівського університету ім. І. Франка створили в США революційні ліки від раку
Український виробник гітар став одним з лідерів на світовому ринку
Український McDonald’s буде годувати споживачів за допомогою штучного інтелекту

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *