Вчені назвали хто був найбагатшою людиною за всю історію

Вчені, які займаються перерахунком вартості грошей в різні періоди історії, підрахували, що нині найбагатша людина світу —  власник Амазон Джефф Безос зі своїми 117 мільярдами доларів перебуває далеко позаду найбагатших людей в історії. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Група вчених з університетів США, Великобританії, Іспанії та Австралії підрахували, що Джон Рокфеллер в 1937 році мав статки 1,5 мільярда доларів. З урахуванням інфляції тепер це склало б 26 мільярдів доларів.

Економіст Самуель Уїльямсон, звертає увагу на відношення багатства до валового внутрішнього продукту. В той час 1,5 млрд Рокфеллера становили близько 1,6% економіки США в 1937 році. Якщо б він володів таким же відсотком сьогодні, то його статки були б майже в три рази більшим за нинішні у Безоса — 331 мільярд доларів.

Також Безоса випереджає сталеливарний магнат початку XX століття Ендрю Карнегі з 321 мільярдами доларів, залізничний магнат кінця XIX століття Корнеліус Вандербільт — на рахунку якого була сума еквівалентна 238 мільярдів доларів на нинішній час.

Римський консул Марк Красс, який придушив повстання гладіатора Спартака  володів сумою еквівалентною 210 мільярдам доларів. А двоюрідний брат англійського короля Вільгельма Завойовника, який жив в XI столітті, володів землями на загальну суму 203 мільярда доларів.

Читайте також: Фахівці пояснили чому сьогодні так швидко зростає долар
Успішний бізнес: у Києві створили ферму, якою керують зі смартфона (відео)
В США розповіли чому сьогодні вночі наклали нові санкції на Росію

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *