Успішний бізнес: чех показав як варить пиво у Рівному (фото)

Пршемисл Брож — чех за національністю і головний пивовар рівненського заводу “Рівень”. Вже два десятиліття він варить справжнє чеське пиво в Україні. Про це пише “Інвестор-ЮА”.

Нещодавно він розповів, що потрібно для того, щоб робити в Україні хмільний напій, який не буде поступатися кращим світовим брендам.

За словами Пршемисла, найважливіше — використовувати правильну сировину і технологію. Солод, хміль, вода і дріжджі повинні бути максимально якісними і оригінальними. Якщо якийсь сорт хмелю росте тільки в Австралії, то замінивши його на місцевий, у вас вийде тільки такий продукт, який буде віддалено нагадувати оригінал.

На своє виробництво пивовар дістає сировину з США, Німеччини, Чехії, Австралії, Нової Зеландії, Англії та ще багатьох країн.

Український школяр замінить футбольних арбітрів на датчики

Деякі сорти хмелю ростуть тільки в певних країнах. Тому, якщо хочеш отримати конкретне пиво, і щоб воно було якісне, то треба брати саме цю сировину. Можна намагатися змінювати технологію, ще щось придумувати, але, все рівно вийде не те, що в оригіналі. Тому я завжди дістаю тільки найкращу сировину, де б вона не була” — розповідає Брож.

Це, а також технологія, котра дозволяє варити непастеризоване пиво, дозволяє рівненському продукту не поступатися смаковими властивостями кращими броварнями Європи.

Все наше пиво непастеризоване. Це плюс, бо воно краще зберігає свої смакові властивості, але й мінус — бо воно стійке тільки тридцять днів. Це, до речі, основна причина чому ми не експортуємо. Для того щоб відправляти товар в Європу пиво повинно бути стійке хоча б півроку. Але, якби воно було таке, то втратило б свої смакові властивості” — розповідає пивовар.

Читайте також: Молодий українець створив ферму, якою можна керувати зі смартфона

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *