Нідерланди готові оплатити танки Leopard, щоб передати їх Україні

Нідерланди заявили, що готові оплатити танки Leopard, аби передати їх Україні у межах коаліції європейських країн і союзників у НАТО. Про це заявила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен та написало “hromadske”.

Так, Нідерланди спільно зі США фінансують модернізацію танків Т-72 у Чехії. Міністерка зазначила, що цей підхід можна було б відтворити для танків німецького виробництва Leopard.

Оллонгрен зазначила, що Польща та Фінляндія оголосили про готовність відправити в Україну танки Leopard у складі коаліції. Усі такі кроки вимагатимуть дозволу Берліна.

“Ми всі хочемо почути позицію Німеччини щодо цього, але я прихильниця того, щоб спробувати знайти рішення і відправити танки в Україну”.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив 17 січня, що веде переговори з союзниками щодо можливого постачання транспортних засобів.

Німецькі офіційні особи та міністр економіки країни заявили, що Берлін хоче зробити спільний крок щодо танків разом зі США. Шольц хоче, аби США відправили в Україну свій основний бойовий танк M1 Abrams, пише Bloomberg.