Оперативно: в Україну повернулися захоплені Росією кораблі ВМС

Судна ВМС України, які були повернуті Києву Росією, вже прибувають до гавані Очакова. Катер “Нікополь” і буксир “Яни Капу” вже в гавані, очікується прибуття катера “Бердянськ”.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Першим прибув бронекатер “Нікополь”. Його буксирував малий розвідувальний корабель “Переяслав”. Два швидкісні катери типу Willard тягнуть “Нікополь” до причалу. Зазначається, що другого катера “Бердянськ” і буксира “Яни Капу”, які РФ також передала українській стороні, поки немає навіть на обрії. 

Терміново: сьогодні обвалилися ціни на російську нафту

Кораблі зустрічають місцеві жителі. Учні та педагоги очаківської школи-інтернату розвісили на березі великий прапор України. У найближчі години в Очаків має прибути президент Володимир Зеленський.

Тим часом в соцмережах публікують відео прибуття до Очакова і буксира “Яни Капу”. Повідомляється, що його тягне буксир “Гайдамака”.

Нагадаємо, що Росія захопила три кораблі ВМС України і 24 українських військовослужбовців 25 листопада 2018 року неподалік від Керченської протоки. 7 вересня 2019 року моряки повернулися додому в рамках обміну між Україною і Росією утримуваними особами.

Читайте також: Терміново: Зеленський пояснив, чому принципово перестав голитися

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *