Зеленський зробив гучну заяву про розстріли на майдані

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистостях, приурочених до Дня Гідності та Свободи. Зробив він це у Києві на місці, де має бути зведено музей Революції Гідності.

Детальніше про це розповів Інвестор-ЮА.

Під час свого виступу президент заявив, що усі винні у розстрілах на Майдані обов’язково мають бути покарані.

День Гідності та Свободи – особливий для кожного з нас. Він пов’язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злились у єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і квітучій державі” – сказав Володимир Зеленський.

Терміново: сьогодні обвалилися ціни на російську нафту

Він наголосив, що гідність та свобода є невід’ємними складовими ДНК українців. Саме тому вони не на словах знають, як захищати свою гідність та виборювати власну свободу на барикадах.

На жаль, у цій боротьбі ми заплатили найвищу можливу ціну – це людське життя. У місці, де ми зараз перебуваємо, невдовзі неодмінно з’явиться музей Революції Гідності. Це дуже важливо, проте, будьмо відверті, для вшанування пам’яті кожного загиблого музею дійсно недостатньо“, – підкреслив президент.

За його словами, Україні потрібні реальні результати розслідування справ Майдану, позаяк суспільство та родини загиблих обов’язково повинні отримати відповіді, а винні мають бути покарані.

Знаєте, історично у складні моменти українці завжди демонструють неймовірну згуртованість та єдність. Ми стоїмо один за одного, не залежно від віку, статі, мови та віросповідання. Сьогодні, як ніколи, ми потребуємо такої ж єдності – заради захисту країни, заради нашої Незалежності, заради нашої свободи“, – наголосив глава держави.

Читайте також: У ВР розповіли про зняття недоторканності з Порошенка

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *