У ВР розповіли про зняття недоторканності з Порошенка

Монобольшість підтримає зняття недоторканності з Петра Порошенка, якщо воно потрапить до порядку денного Верховної Ради. Про це заявив перший заступник керівника фракції Слуги народу Олександр Корнієнко. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Однак, на думку Корнієнка, з нового року подібні голосування будуть не потрібні.

Всі мотивовані за зняття недоторканності. Це повинні підтримати всі депутати, тому що це чесна позиція, адже ми від неї відмовилися. По суті, це технічне голосування, коли просять зняти імунітет з метою процесуальних дій. З 1 січня 2020 року, коли вступлять в силу зміни до Конституції такі голосування будуть не потрібні“, — підкреслив політик. 

Терміново: щойно до України прибула місія НАТО

Щодо голосування за згоду на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт Порошенка, то таке рішення буде винесено окремою ухвалою фракції, як і з інших важливих голосувань. При цьому депутати будуть визначатися самостійно відповідно до “якості підозри” і “з інших політичних мотивів”. 

Ми бачили голосування по Ярославу Дубневичу, коли група наших депутатів з якихось причин не підтримувала друге і третє голосування (зняття недоторканності і арешт — ред). Було багато нарікань на якість подання з боку Генпрокуратури“, — відповів Корнієнко. 

Заступник голови фракції більшості також зазначив, що, за інформацією з преси, проект підозри щодо Порошенка перебуває в Генпрокуратурі і у нього немає інформації, коли її отримає апарат Верховної Ради.

Читайте також: Знову падіння: долар продовжує дешевшати

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *