“Снайпери з Прибалтики?”: Пашинський дав свідчення у справі про розстріли на Майдані

На засіданні суду у справі проти 5 екс-беркутівців, як свідка сторони захисту, допитали колишнього народного депутата Сергія Пашинського, який був заступником керівника Штабу національного спротиву, що координував акції на Майдані та по всій країні.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

У Святошинському райсуді Києва Пашинського допитували за допомогою конференцзв’язку, оскільки наразі його утримують у слідчому ізоляторі за підозрою у нанесенні громадянину тяжких тілесних ушкоджень.

Переважно захисники екс-беркутівців запитували у Пашинського, хто надавав накази “майданівцям” займати будівлі в центрі Києва, зокрема Будинок профспілок, Жовтневий палац, Міністерство АПК та інші. 

Зеленський зробив гучну заяву про розстріли на майдані

Також адвокати запитували, хто віддавав накази учасникам Майдану “штурмувати урядовий квартал”, не виконувати судові рішення щодо заборони проведення масових акцій, чи відомо Пашинському, що “майданівці” мали зброю, чи знає він, хто стріляв по правоохоронцях. 

Пашинський відповідав, що на Майдані не було керівників, які б віддавали накази учасникам акцій, що рішення судів, які забороняли проведення акції, — це були по суті не судові рішення, а рішення адміністрації Віктора Януковича, що жодної зброї в учасників Майдану він не бачив, хто стріляв по правоохоронцях – не знає, й дізнався про ці факти з повідомлень у ЗМІ. 

Також Пашинський додав, що йому не відомо про перебування на Майдані якихось снайперів з Прибалтики. Водночас Пашинський зауважив, що, за наявною у нього інформацією, по правоохоронцях могли стріляти представники спецпідрозділів з Росії, яких завезли на Майдан з метою спровокувати кривавий конфлікт.

Також Пашинський заявив, що він особисто мав зброю, проте впродовж всього Майдану тримав її у багажнику автомобіля й жодного разу не діставав і не використовував. Очікується, що зараз у суді розпочнеться допит наступного свідка сторони захисту — колишнього голови ВР Андрія Парубія, який був комендантом наметового містечка та керівником загонів Самооборони Майдану.

Читайте також: Терміново: сьогодні обвалилися ціни на російську нафту

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *