Опубліковано список найбагатших сімейних кланів США

Журнал Forbes опублікував рейтинг 50 найбагатших сімейних кланів США. За підрахунками журналу, їх сумарні статки склали $1,2 трлн. Це приріст майже на 30% у порівнянні з 2015 роком, коли загальний капітал становив $916 млрд.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Мінімальний розмір статків для потрапляння в рейтинг зріс за п’ять років з $6 млрд до $7,3 млрд. Це була хороша п’ятирічка для найуспішніших сімей Америки, робить висновок журнал.

Перше місце в рейтингу зберегла родина Уолтонів – спадкоємців найбільшого ритейлера Walmart. Їхні сумарні статки оцінили в $247 млрд. Уолтони володіють приблизно половиною акцій компанії, які щороку приносять сім’ї понад $700 млн дивідендів, повідомив Forbes. Три члени сім’ї Уолтон – Еліс, Джим і Роб – входять в першу двадцятку найбагатших бізнесменів світу.

На другому місці – сім’я Кох зі $100 млрд. Їм належать 84% компанії Koch Industries. Її виручка досягає $115 млрд від бізнесу, який включає труби, хімікати та інші напрямки, зазначив Forbes.

Трійку замкнула сім’я Марс, яка володіє великим виробником продуктів харчування, в тому числі однойменних батончиків. Капітал Марсів Forbes оцінив у $94 млрд.

Серед інших відомих брендів, якими володіють найбагатші клани США, – віскі Jack Daniel’s (сім’я Браун), Campbell’s Soup (сім’я Дорранс) і Gap (сім’я Фішер).

Сім’ї Сімпло і Рейєс – ключові постачальники McDonald’s.

Деякі відомі родини, такі як Дю Понт і Рокфеллери, залишаються в списку, а ось спадкоємці деяких інших в минулому найбагатших капіталістів вже в нього не потрапили, наприклад сім’ї Астор, Вандербільт і Форд, зазначив Forbes.

Джерело: сайт mind

Читайте також: Сьогодні Рада призначила міністра агрополітики та продовольства – нардеп