У Верховній Раді пропонують виключити автомобілі з переліку підакцизних товарів – нардеп

Народні депутати від фракції політичної партії “Слуга народу” звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням вплинути на ситуацію, яка склалася із законопроєктом №3704 про розмитнення автомобілів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомив нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук на своїй сторінці в Facebook.

У пості народний обранець порівнює розмір акцизу при розмитненні між Bentley 2019 року та Renault 2003 року. За перший доведеться сплатити 600 доларів акцизу, а от розмитнення другого може обійтися у 2800 доларів. 

Питання доступного розмитнення автомобілів гостро стоїть вже понад 5 років. Ця проблема досі посилює соціальну напругу в суспільстві і потребує якнайшвидшого вирішення.

Коментар: Ми маємо розв’язати цю проблему і відновити справедливість, якої українці домагаються уже багато років.

Разом з Мар’яном Заблоцьким та іншими колегами підготували законопроєкт №3704 у якому пропонуємо: виключити автомобілі з переліку підакцизних товарів, створити пільги для учасників бойових дій“, – повідомив Соломчук.

Народні обранці звернулися до Президента з проханням посприяти швидшому розв’язанню цієї проблеми. Для цього вони просять внести законопроєкт на розгляд як невідкладний.

Коментар: Сьогодні ми підготували запит до Президента України Володимира Зеленського з проханням вплинути на ситуацію яка склалася з даним законопроєктом. Вже підписалося багато колег. Дякую усім колегам та керівнику фракції Давиду Арахамії за підтримку“, – додав нардеп.

Цей запит також підтримали Ткаченко О.М., Іванісов Р.В., Мялик В.Н., Радуцький М.Б., Верещук І.А., Брагар Є.В., Колюх В.В., Литвиненко Р.А., Алійксійчук О.В. та інші народні депутати України.

Читайте також: Сьогодні Рада призначила міністра агрополітики та продовольства – нардеп