“Після Херсона підуть на Одесу”: чи може Росія окупувати весь Південь України

Після захоплення російськими військами Херсона, наступним кроком може стати окупація Одеси. Путіну потрібен контроль над усією північною частиною Чорного моря.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес розповів про власне бачення подальшого ходу війни між Україною та РФ.

На думку американського генерала, кінцевою точкою в цій агресивної кампанії для Москви стане повноцінний контроль над простором українського чорноморського узбережжя – від Одеси до Керчі. Це допоможе Росії не просто ізолювати Україну від Чорного моря, але й надати можливість повного контролю над північною частиною водойми, починаючи від Придністров’я і аж до Азовського моря.

Американський офіцер впевнений, що якщо російське керівництво захоче атакувати Україну під час військових навчань “Кавказ – 2020”, воно спробує захопити не лише Херсон, а й весь Південь України.

Бен Ходжес переконаний, що дамба в Новокаховці на Херсонщині є головною метою військової окупації Росії.

Водночас генерал зазначив, що Росія може провести таку операцію поступово, а не раптово. Для Путіна важливо буде оцінити реакцію Заходу.

Коментар: Але якщо вони контролюватимуть цю частину України, то до Одеси буде рукою подати. Плюс не забувайте, що російський флот завжди блокує простір поблизу Одеси, коли починає проводити вогневі навчання“, – пояснив Ходжес.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Україна виходить з економічної кризи – міністр фінансів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *