росіяни вдарили по 4 теплоелектростанціях, обладнання серйозно пошкоджене

У ніч на 27 квітня росіяни здійснили масований ракетний обстріл України.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

Ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного і морського базування. Сили протиповітряної оборони збили 21 із них. Росіяни запускали:

  • 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 – захисники неба збили 6 із них;
  • 9 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 – збили 8 із них;
  • 2 зенітні керовані ракети С-300;
  • 2 крилаті ракети «Іскандер-К» – збили 1 з них;
  • 4 аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал»;
  • 8 крилатих ракет «Калібр» – збили 6 із них.

У «ДТЕК» повідомляють, що росіяни атакували 4 теплоелектростанції компанії. Унаслідок обстрілів серйозно пошкоджене обладнання станцій. Пресслужба «Нафтогазу» також заявила про атаку на свої об’єкти. Утім люди не постраждали й на надання послуг споживачам вона не вплинула.

Дніпропетровщина

Очільник ОВА Сергій Лисак прозвітував про знищення 13 ракет у повітряному просторі регіону, однак без наслідків для області не минулося. У Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об’єкти, сталося кілька займань.

Поранення отримав 39-річний чоловік, його госпіталізували в стані середньої тяжкості. Також унаслідок атаки є перебої з водопостачанням у Криворізькому районі.

Івано-Франківщина

За даними голови військової адміністрації Світлани Онищук, ворог ударив по об’єкту критичної інфраструктури на Прикарпатті. Спалахнула пожежа, однак обійшлося без постраждалих.

Львівщина

Львівську область рашисти атакували протягом двох годин крилатими ракетами різного класу й аеробалістичними «Кинджалами», повідомив керівник ОВА Максим Козицький. Захисники неба збили 3 крилаті ракети, однак сталися й влучання.

Ворог атакував 2 обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На місцях влучання спалахнули пожежі, які вже загасили. Сталися руйнування, утім житлова інфраструктура й люди не постраждали.

Харків

Росіяни вдарили по медичному комплексу в Салтівському районі Харкова. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов. На момент удару в корпусах перебували близько 900 пацієнтів та понад 200 працівників. Ракета влучила у землю й у будівлі повибивало вікна. Постраждала одна людина.

Миколаївщина

Очільник ОВА Віталій Кім повідомив про падіння уламків збитих ракет у Вознесенському районі. Пошкоджені 2 приватні будинки та 3 цивільні авто.