Росія стягне до кордонів України 120 тисяч військових і 500 танків, – розвідник

Розвідка України повідомляє, що на окупованих районах Луганської та Донецької областей зосереджено величезну кількість техніки Російської Федерації.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: З початком активної фази чисельність військ становитиме приблизно 120 тис військовослужбовців, 3 тис бойових броньованих машин, із них не менше 500 танків, 300 літаків, 250 гелікоптерів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів. Це і є та загроза, яка чітко прописана у Воєнній доктрині України“, – підкреслив Скібіцький.

Деталі: Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький розповів, активна підготовка Російської Федерації до військових навчань “Кавказ-2020”, які заплановані на вересень цього року, може становити серйозну загрозу Україні.

Коментар: Під час них відпрацьовуються всі питання, пов’язані з використанням угруповань військ на стратегічних напрямках: розгортання системи управління, перевірка бойової і мобілізаційної готовності, відпрацювання військами різних навичок на полігонах у рамках окремих тактичних епізодів. Свої завдання виконують артилерія, танкові підрозділи, ППО, авіація та інші. Це комплекс заходів, який передбачає відпрацювання всіх елементів бойової взаємодії“, – повідомляє Скібіцький.

Скібіцький зазначає, що зараз Росія готується до спеціальних навчань, коли різні війська відпрацьовуватимуть свої завдання. Таким чином, десантні війська будуть відпрацьовувати перекидання і висадку десантів на незнайомі території, інженерні підрозділи – наведення різних переправ через водні перешкоди, а протиповітряна оборона – організацію єдиної системи ППО на полі бою і прикриття стратегічних об’єктів. 

Нагадаємо, що активна фаза навчань запланована на 21-26 вересня 2020 року під назвою “Кавказ-2020”. Основні полігони, які будуть задіяні Росією, розташовані в Південному військовому окрузі, до якого РФ відносить і Крим.

Джерело: сайт Сьогодні

Читайте також: “Путін досі живе у Другій світовій війні”: американський капітан прокоментував зовнішню політику Росії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *