“Може замінити вакцину від COVID-19”: вчені створили альтернативний препарат з антитіл

Американські дослідники створили “коктейль” з набору найсильніших антитіл. Їх отримали з крові пацієнтів, які одужали від коронавірусної хвороби. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: В дослідженні взяли участь хворі, які мали важкий перебіг COVID-19, а відтак їх імунна реакція була сильнішою. 

Вчені вважають, що такий набір антитіл може допомогти не лише в лікуванні пацієнтів, але й бути засобом захисту, як у випадку вакцини.

Вони розповіли, що “коктейль” антитіл дуже ефективно знищив вірус SARS-CoV-2 у тварин.

В ході дослідження попередньо було взято антитіла у 40 пацієнтів, які перехворіли на коронавірус у важкій формі. Пізніше з них виділили 61 тип антитіл, а потім 9 найефективніших проти COVID-19.

Коментар: “Цей коктейль антитіл вбив віруси в культурі клітин, а лікування хом’яків показало повне знищення SARS-CoV-2 в тканинах легенів тварин”, – йдеться в дослідженні.

Вчені переконані, така терапія працює тому, що вони виділили саме найпотужніші антитіла. Такий метод досить просто застосовувати в медицині. Потрібно просто виробити плазму з антитіл та ввести її пацієнтам.

Дослідники додали, що антитіла можна використовувати не лише в якості терапії, але й як спосіб профілактики інфікування. Це пояснюють тим, що різні антитіла спрямовані на різні місця спайкового білка. В свою чергу цей факт дозволить запобігти стійкості SARS-CoV-2 до лікування.

Старт клінічних досліджень заплановано на жовтень. У разі успіху вчені вважають, що  антитіла можуть стати перспективною заміною вакцини, особливо для уразливих груп людей. 

За даними дослідників, антитіла будуть зберігатися в організмі після переливання крові впродовж трьох-шести місяців.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Ляшко назвав ціну на вакцину від коронавірусу в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *