Російські олігархи з санкційного списку продовжують працювати в Україні

Від персональних санкцій США 50 найбагатших людей Росії за два дні втратили 16 мільярдів доларів. В той же час, в Україні їхній бізнес процвітає, повідомляє “Інвестор”

6 квітня міністерство фінансів США запровадило санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, які фігурували в так званій “Кремлівській доповіді”. 

 Ринки відповіли миттєвим падінням акцій російських компаній та здешевленням рубля. У вівторок, 10 квітня, на Московській біржі долар подорожчав до максимального рівня з грудня 2016 року і складав 62,5 рубля. Євро підвищився до позначки у 78 рублів. Падіння курсу рубля спостерігається другий день поспіль. 

Коментуючи запровадження нових санкцій, міністр фінансів США Стівен Мнучін звинуватив Москву в участі у

“злонамірних діях у всьому світі, в тому числі у продовженні окупації Криму та розпалюванні насильства в східній Україні”

На тлі цих подій справжнім шоком є той, що частина олігархів із санкційного списку продовжують бізнес на території України. Зокрема, скандальному Олегу Дерипасці належить “Миколаївський глиноземний завод”, що входить до складу групи “Русал”. Підприємства найбагатшого росіянина Віктора Вексельберга, також продовжують свою роботу. Зокрема, до підконтрольної йому групи Газекс належать 4 із 43 українських облгазів, а саме Дніпрогаз, Харківгаз, Криворіжгаз та Донецькміськгаз. 

Свого часу інший російський олігарх Аркадій Ротенберг потрапивши під санкції розділив активи своїх бізнесів між синами. Тепер і його син Ігор Ротенберг включений дро санкційних списків, проте він продовжує отримувати дивіденди від розміщеного в центрі Києва ТЦ Ocean Plaza.

Отже, українська сторона вимагаючи від західних партнерів тиску на російську економіку, сама залишається її партнером. Така позиція української влади є неприпустимою та ще й економічно шкідливою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *