Селезньов може стати найкращим бомбардиром чемпіонатів України

Згідно з оцінками експертів БК, форвард “Колоса” Євген Селезньов має всі шанси очолити список найкращих бомбардирів в історії елітного дивізіону чемпіонату України в період з 1992 по 2001 рік. Ймовірність такого розвитку подій оцінена в 66,6%. 

На даний час рейтинг найкращих нападаючих виглядає наступним чином: 

1-2. Сергій Ребров (123 голи у 261 матчі: 10 м’ячів за “Шахтар” і 113 – за “Динамо”);

1-2. Максим Шацьких (123 голи 341 матч: 96 м’ячів за “Динамо”, 22 – за київський “Арсенал” і 5 – за “Говерлу”);

3. Євген Селезньов (116 голів у 240 матчах: 24 м’ячі за “Шахтар”, 19 – за київський “Арсенал”, 68 голів – за “Дніпро” і 5 м’ячів – за “Колос”).

Оскільки Ребров та Шацьких завершили спортивну кар’єру та наразі займають посади тренерів, Селезньов може очолити список найбільш результативних гравців в історії чемпіонатів України. Для цього йому треба забити ще 8 м’ячів. Нагадаємо, що до завершення поточного сезону для реалізації плану у Євгена є ще 13 поєдинків. 

35-річний нападник неодноразово повідомляв, що його мета повернення в УПЛ пов’язана з мрією побити рекорд Сергія Реброва. 

Селезньов відмічав, що втомився їздити по закордонах, хоча, наприклад, у Туреччині були пропозиції і перспективи. Спортсмен мріє про рекорд. Адже не кожному випадає можливість потрапити до історії. У Євгена така можливість є.

Найближчий діючий конкурент, що може обігнати Селезньова, Жуніор Мораєс. У доробку форварда збірної України 98 голів за 179 зіграних матчів. 

Як повідомляє портал спортивних новин bookmaker-ratings.com.ua, Селезньов підписав контракт з “Колосом” з Ковалівки цьогоріч у вересні. У складі команди за півсезону він забив 5 голів (усі з пенальті) у 10 матчах.

*Матеріал публікується на правах реклами.