Що таке “формула Штайнмаєра”?: коротко пояснюємо деталі (відео)

Вчора, 1 жовтня, українська делегація підписала у Мінську “формулу Штайнмаєра” на засіданні Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Детально про це розповідає Інвестор-ЮА.

“Леонід Кучма, який представляє на зустрічі офіційний Київ, поставив підпис під документом, узгодженим раніше радниками глав “нормандської четвірки”, – повідомляють ЗМІ. 

Раніше 1 жовтня колишній представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний опублікував текст документа щодо реалізації так званої “формули Штайнмаєра”, який, як він стверджує, готується від імені ТКГ для лідерів країн “нормандського формату”. 

Нардепам видали першу зарплату: хто скільки заробив у новій Раді (список)

Згідно з публікацією, імплементація так званої “формули Штайнмайєра” в українське законодавство звучить так: “Цей закон набирає сили о 20.00 за місцевим часом у день голосування на дочасних місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей, які призначені та проведені у відповідності до Конституції України та спеціального закону України, що регулює проведення місцевих виборів у згаданих районах“. 

Крім того, “він діятиме на тимчасовій основі до дня публікації остаточних висновків місією БДІПЛ ОБСЄ по спостереженню за виборами, на основі усталеної практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність у цілому дочасних місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству, і в якому міститься відповідь на питання, погоджене у “нормандському форматі”, схвалене у Тристоронній контактній групі та направлене Україною у її запрошенні та діючим головою ОБСЄ директору БДІПЛ“. 

Як буде контролюватися продаж землі?: нардепи зареєстрували проект закону про відкриття ринку землі

Цей закон продовжує діяти на постійній основі у разі, якщо в остаточному звіті БДІПЛ ОБСЄ у відповідності до усталеної практики дійде висновку про те, що дочасні місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені в цілому у відповідності до стандартів ОБСЄ та українського законодавства, відповідаючи на питання, погоджене у “нормандському форматі”, схвалене у Тристоронній контактній групі та направлене Україною у її запрошенні та діючим головою ОБСЄ директору БДІПЛ“, – йдеться у так званій “формулі Штайнмаєра”.

Читайте також: Буде два подорожчання: економіст спрогнозував курс долара до кінця року

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *