Ватажки ЛДНР агресивно відреагували на підписання “формули Штайнмаєра”

Ватажки терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР” Денис Пушилин і Леонід Пасічник зажадали від української влади узгодити з ними закон про особливий статус Донбасу та заявили, що українська влада “не отримає” контролю над кордоном окупованих територій Донбасу з Росією.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Про це вони заявили у спільному зверненні, опублікованому на одному з сайтів бойовиків. Пушилін і Пасічник підкреслили, що будуть “самі вирішувати, якою мовою говорити”, як буде функціонувати так звана “народна міліція” і як вони будуть “інтегруватися з Росією”. 

Що таке “формула Штайнмаєра”?: коротко пояснюємо деталі (відео)

Також, ватажки бойовиків заявили, що мають намір продовжувати переговори в Мінську, “щоб у кінцевому підсумку прийти до повного самоврядування і самовизначення”. Крім того, вони закликали Зеленського “не диктувати умови” щодо контролю над кордоном. “Жодного контролю над кордоном київська влада не отримає”, – заявили бойовики, при цьому закликавши Зеленського вступити з ними в “прямий діалог”.

Нагадаємо, що чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року. 

Буде новий закон, який буде розробляти парламент в тісній співпраці і при публічному обговоренні з суспільством. В цьому новому законі не буде перейдена жодна «червона лінії». Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої“, – підкреслив президент. 

Він також зазначив, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Читайте також: Нардепам видали першу зарплату: хто скільки заробив у новій Раді (список)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *