Ізраїль екстрено закриває посольство в Україні: що трапилося

Посольство Ізраїлю в Україні припиняє роботу дипломатичного відомства в Києві через внутрішній конфлікт з Міністерством фінансів Ізраїлю. Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці посольства.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, узгоджені та підписані Генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, і застосувати односторонню процедуру, яка міняє протокол, котрий був протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаються, і ніхто не буде мати права в’їхати в посольства/консульства“, – йдеться в заяві.

В ООС розповіли невідомі деталі розведення військ

Зазначається, що рішення міністерства не залишило іншого вибору. 

На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як прийняти вищевказаних заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдано шкоди“, – наголошується в повідомленні. 

У посольстві сподіваються, що “криза буде вирішена якомога швидше”. Відомо, що 29 жовтня Міністерство закордонних справ і Міністерство оборони Ізраїлю почали страйк в ізраїльських дипломатичних представництвах за кордоном. 

Причина конфлікту – рішення Міністерства фінансів стягнути податок з представницьких витрат дипломатів, не підкріплених квитанціями.

Читайте також: Щойно в будинках скандального нардепа розпочалися обшуки

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *