У Міноборони пояснили скасування призову з 18 років

Ніхто законодавчо не скасовував призов до армії з 18 років, хоча у 2014 році було ухвалено рішення не призивати молодих людей до 20-річного віку. Таку заяву зробив заступник міністра оборони Олександр Поліщук.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

За його словами, українська армія повинна рухатися убік професійної контрактної армії. Армія у нинішньому вигляді дозволяє тільки ситуативно реагувати на загрози.

Ізраїль екстрено закриває посольство в Україні: що трапилося

Щодо призову, так законодавчо ніхто не скасовував призову із 18 років. У законодавчій базі, в законодавчому полі України призов із 18 років збережений. Просто, нагадую, у 2014 році було ухвалено рішення, на мій погляд дуже правильне, не призивати молодих людей до 20-річного віку. Водночас, можливість піти служити для тих 18-річних, які хочуть в армію, збереглася й існує досі“, – сказав він. 

Далі, також було ухвалене рішення – не направляти військовослужбовців строкової служби в зону бойових дій, а в тилу готувати з них активний резерв для Збройних сил. І це теж, на мою думку, було правильне рішення. Це та ситуація, яка є зараз“, – пояснив Поліщук.

Читайте також: В ООС розповіли невідомі деталі розведення військ

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *