“Тепер остаточно!”: до кінця року в Україні відбудеться велика легалізація

Президент України Володимир Зеленський сьогодні під час зустрічі з керівниками парламенту, уряду та силових органів наказав підготуватися до легалізації гральних закладів та видобутку бурштину. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Президент доручив прем’єр-міністру Олексію Гончаруку та міністру фінансів Оксані Маркаровій до 1 жовтня 2019 року внести до Ради відповідні законопроекти. А голові парламенту Дмитру Разумкову та голові фракції “Слуга народу” Давиду Арахамії до 1 грудня поставив завдання ці законопроекти ухвалити.

Введення ринку землі. Розробити та внести на розгляд парламенту законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасувати мораторій на продаж землі. Термін – до 1 жовтня 2019 року. Відповідальний – Олексій Гончарук, міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов“, — сказав Зеленський. 

“Виглядає як знущання!”: Медведчук і Рабінович привезли українським в’язням сала

Він також доручив пояснити суспільству, що “ніхто ні в кого не забиратиме землю”, а земельна реформа спрямована на розвиток українського фермерства, і, в першу чергу, захист дрібного власника. 

Ухвалити закон про ринок сільськогосподарських земель і скасувати мораторій на продаж землі. Термін – до першого грудня 2019 року. Відповідальні – голова Верховної Ради Дмитро Разумков, голова депутатської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, голова комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський“, — сказав Зеленський.

За оцінкою Світового банку, скасування мораторію приноситиме економіці України 0,7-1,5 млрд дол. щорічно.

Читайте також: “Знову падіння”: експерти спрогнозували, як зміниться курс долара протягом вересня

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *