Росія стягує підводні човни до берегів Норвегії – НАТО

У НАТО заявили, що зараз активність російських підводних човнів є найвищою з часів закінчення холодної війни. Про це медіа заявив прес-секретар НАТО Оана Лунгеску. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

За даними НАТО, в жовтні навколо Норвегії виявили одразу десять російських підводних човнів. У зв’язку з цим модернізація морських можливостей зараз є предметом гострих дискусій в НАТО. 

Росія постійно збільшує свої операції під водою“, — заявила Лунгеску. 

Шокіна труїли двічі – Джуліані

Найбільше це стосується Північної Атлантики і Норвезького моря. НАТО на це відреагує, серед іншого, посиленням патрулювання. Крім того, планується вкласти гроші в сучасні протичовнові повітряні засоби.

За словами Лунгеску, Північна Атлантика залишається “життєво важливою для безпеки Європи” маршрутами військового постачання, шляхами громадянської торгівлі та каналами зв’язку. У НАТО також обговорюють сценарій, за якого російські субмарини можуть пошкодити підводні кабелі між країнами Європи та США. Атаки подібного роду можуть бути частиною гібридної війни. 

Нагадаємо, 30 жовтня розвідка Норвегії повідомила, що Росія проводить масштабні військові навчання в Північній Атлантиці. У навчаннях РФ задіяла 10 підводних човнів, які раніше базувалися біля Кольського півострова. Вісім з них — атомні.

Читайте також: Україна потрапила в ТОП-40 найвпливовіших держав світу

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *