“Знову падіння”: експерти спрогнозували, як зміниться курс долара протягом вересня

Експерти прогнозують ослаблення національної української валюти найближчим часом — у вересні, а саме до кінця місяця національна валюта може подешевшати приблизно на гривню. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

У вересні почнеться активізація бізнесу і попит на долар як валюту розрахунку збільшиться. Прогнозний курс на кінець вересня — 26 грн/$. А входження в жовтень — 26,5 грн за долар. Але різкої девальвації не буде, курс буде рости плавно“, — стверджує економіст Василь Невмержицький.

Слід чекати і на інфляцію, наголошують окремі експерти – на ній відіб’ється девальвація національної валюти.

Дешевше ніж в “Сільпо”: як виглядає оновлене меню в депутатській столовій? (фото)

Цього літа ми спостерігали вкрай рідкісне явище — дефляцію всі три літніх місяці. Таке відбувається раз на 8–10 років. Це означає, що у вересні інфляція, в будь-якому випадку, почне розкручуватися. Вона буде менше одного відсотка. Але цього достатньо, щоб побачити, що сирі продукти (борщовий набір, крупи) будуть її драйверами і почнуть дорожчати“, — спрогнозував Олексій Дорошенко, голова Асоціації постачальників торговельних мереж.

Так, за прогнозами, у вересні продовжать рости ціни на хліб і макаронні вироби — зростуть на 1,5–2%, також овочі в Україні стануть дорожче — приблизно на 5%. Подорожчає молоко і молочний кошик – в середньому на 1,5%. Але найдорожчою у наступному місяці, може виявитися гречка — через скорочення посівів, швидше за все, підстрибне в ціні на 20–40%.

Читайте також: “Винен у знищенні боїнга”: названо ім’я полоненого, якого вимагає звільнити Путін

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *