“Винен у знищенні боїнга”: названо ім’я полоненого, якого вимагає звільнити Путін

Росія затягує обмін полоненими, щоб підштовхнути владу України до вигідної для себе формули обміну. Президент РФ Володимир Путін вимагає видачі на обмін Володимира Цемаха. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Таку заяву зробив журналіст Юрій Бутусов у Facebook. 

Нагадаємо, що Цемах — командир роти найманців, які у 2014 році діяли в Сніжному. Він є одним з головних підозрюваних у розслідуванні знищення боїнга МН-17.

Цемаха викрали українські спецслужби зі Сніжного. З величезним ризиком для життя викрали, провезли через блок-пости російських спецслужб, тому що він був визначений як важливий свідок розслідування, який раніше в інтерв’ю заявляв, що причетний до знищення літака. Цемах є однією із найголовніших цілей прокуратури Нідерландів“, — написав журналіст.

Дешевше ніж в “Сільпо”: як виглядає оновлене меню в депутатській столовій? (фото)

За його даними, саме бажання забрати Цемаха і зірвати розслідування змусило Путіна піти на переговори про звільнення полонених.

Росія всіма силами хоче зірвати судовий процес щодо “Боїнга”, який почнеться в Нідерландах у 2020 році. Суду потрібні не тільки висновки експертів, а й свідки. І Цемах може заговорити, якщо буде вивезений до Нідерландів і отримає гарантії притулку. Його видача в Нідерланди носить для слідчих принциповий характер, саме тому він так важливий для Росії“, — додав військовий експерт.

Читайте також: Доторкані й голодні: підсумки першого дня Ради

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *