США і Китай вийшли на межу припинення торгової війни

Сьогодні значно зросли показники азійських фондових ринків. Причиною цього став початок руху США та Китаю в напрямку досягнення торговельної угоди, щоб запобігти новому раунду торгової війни.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

На даний момент очікується підписання угоди Президентом США Дональдом Трампом. Вступити в дію вона повинна вже в день підписання.

Кажуть, що Вашингтон погодився зняти деякі торгові обмеження, тоді як Пекін збільшить закупівлю американських сільськогосподарських товарів.

Однак багато складних питань все ще належить вирішити.

Оптимізм щодо торгівельної угоди підштовхнув азійські ринки до того, що японський індекс Nikkei 225 піднявся на 2,3%, а гонконгський Hang Seng – на 2%. Шанхайський композит додав 1,2%.

Раніше ринки США також зросли завдяки S&P 500 та закриттю Nasdaq на свіжих рекордах.

Xiaomi випустив електровелосипед, який на одному заряді може проїхати до 40 км (фото)

“Це хороша відправна точка”, – заявив керівник відділу міжнародних справ Торгово-промислової палати Мирон Бриліант, передаючи телеканалу CNBC після зустрічі з представниками Білого дому.

Угода забезпечить перемогу містеру Трампу, який перебуває під політичним тиском, при обговоренні його імпічменту в Конгресі США.

У четвер він написав, що США та Китай “дуже” близькі до угоди.

“Вони хочуть цього і ми робимо це!” він написав.

Попередні перемир’я розпалися, і без офіційного оголошення або подання письмової угоди багато з них не втілювалися у життя зовсім.

США, як повідомляється, запропонували знизити вдвічі тарифні ставки на китайські товари загальною сумою близько 350 мільярдів.

Однак, очікується, що угода не вирішить багатьох складніших питань, які спричинили боротьбу, як, наприклад, субсидії Китаю для певних галузей.

Втім, Дженніфер Хіллман, старший колега Ради з питань зовнішніх зв’язків та колишній торговий чиновник заявила: “Це угода про купівлю-продаж, яка поки що не змінить занепокоєння США щодо торгової практики Китаю” – додала Хіллман.

Читайте також: Американці вироблятимуть у Києві продукти з канабісу

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *