США провели кібератаку по російській “фабриці тролів”

Нещодавно американський телеканал NBC News заявив, що під час виборів до Конгресу США у 2018 році Дональд Трамп особисто віддав наказ перекрити доступ до інтернету російській “фабриці тролів”, повідомляє “Інвестор”.

За даними NBC News, Президент США підписав документ про операцію за лічені години до голосування. Внаслідок цього “фабрика тролів” була відключена від інтернету на декілька днів.

Президент Дональд Трамп особисто санкціонував військову кібероперацію, у ході якої було заблоковано доступ до інтернету російській “фабриці тролів” у перебігу проміжних виборів 2018 року”, — заявили у повідомленні NBC News.

Тимошенко заявила, що розпочинає процедуру імпічменту Порошенка

За інформацією журналістів ВВС, спецоперація була проведена ввечері 5 листопада —  перед проміжними виборами в США. Під час неї були відформатовані сервера, через які працював американський відділ “фабрики тролів”.

За даними федеральних прокурорів США, фінансово зв’язаниЙ з Кремлем олігарх Євген Пригожин є власником компанії в Санкт-Петербурзі, працівники якої представлялися американцями в соціальних мережах і посилювали радикальні налаштування в суспільстві.

Поки що незрозуміло, які наслідки буде мати американська кібероперація. Ймовірно, її ціллю було показати росіянам, на що здатні американські кібервійська в разі загрози.

Читайте також: Хто і навіщо скасував статтю про незаконне збагачення? (реакція соцмереж)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *