США виділить майже 45 мільярдів доларів для України та інших союзників

22 грудня Сенат США схвалив федеральний бюджет країни на 2023 рік – 45 мільярдів доларів з якого підуть на допомогу Україні та іншим союзникам по НАТО. Про це пише “The Hill”.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

Законопроєкт прописує фінансування уряду до вересня 2023 року та суттєво збільшує витрати, виділяючи 858 млрд доларів на оборонні програми.

Посол України в США Оксана Макарова розповіла, як розподілять вищезгадані кошти. Витрати на оборонну допомогу складуть 28,4 млрд доларів:

  • 9 млрд доларів у межах Ініціативи надання безпекової допомоги Україні;
  • 11,88 млрд доларів на поповнення американських запасів обладнання, що надіслано до України;
  • 6,98 млрд доларів на Європейське командування операцій та пов’язану діяльність — для підтримки місій, на розвідку тощо;
  • збільшення до 14,5 млрд доларів граничної суми оборонного обладнання, яке президент США має повноваження передавати Україні, а також надання 560 млн доларів Держдепу США для безпекової допомоги Україні та іншим союзникам.

Ще 13,37 млрд доларів економічної та бюджетної підтримки уряду України, включно з енергетичною безпекою, а також для допомоги іншим країнам, на які вплинула війна в Україні. Також 4,92 млрд доларів буде виділено на гуманітарну допомогу.