Стало відомо, скільки кораблів з зерном вже відправилися з України

Член аграрного Комітету ВР Дмитро Соломчук розповів, як наразі відбувається експорт українського збіжжя та окреслив масштаби майбутніх поставок на найближчий місяць.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Як повідомив нардеп з портів України вже вийшли 44 кораблі з зерномце понад 1 млн тонн зерна. Ще 14 кораблів на сьогодні стоять в черзі на завантаження, а на вересень місяць, вже 70 кораблів подали заявки.

Дмитро Соломчук розраховує, що за вересень Україна має експортувати ще 2 млн. тон зерна.

“Уже відправили 44 кораблі,  що дуже важливо. А це більше мільйона тонн. Але сьогодні вже є 18 кораблів, які стоять у черзі на завантаження, і на вересень місяць вже 70 подали заявки, і я планую, думаю, що за вересень Україна 2 мільйона  тонн має експортувати”, – розповідає Дмитро Соломчук.

Політик наголосив на важливості прискорення темпів експорту зерна, оскільки 8 мільйонів пайовиків в осінньо-зимовий період вчасно отримають кошти для розвитку переробки та тваринницького комплексу.

“Що це дасть? По-перше. Це 8 мільйонів пайовиків, їхні сім’ї, в осінньо-зимовий період вчасно отримають кошти. Що дуже важливо. Аграрії також отримають кошти для розвитку переробки та тваринницького комплексу”, – резюмував Дмитро Соломчук.