Світова економіка vs COVID-19: в МВФ назвали дату виходу з кризи

Світовій економіці знадобиться щонайменше три роки, щоб відновитися після пандемії коронавірусу COVID-19.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Про це заявила директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва, підкресливши, що світ вийде на докризовий рівень 2023 року.

Коментар: “Найбільший шок уже минув”, – прокоментувала вона, додавши, що в березні 170 країн показали економічне падіння.

Деталі: Наприклад, у першому кварталі США та Європа зареєстрували різке падіння економіки. Зокрема, в Україні воно становило 1,2%.

Водночас експертка зазначила, що ситуація може бути ще гіршою, аніж квітневий прогноз МВФ, який передбачав падіння світової економіки на 3%, оскільки пандемію ще не подолано.

“Без наявного медичного рішення, на жаль, для деяких економік можуть справдитися негативніші сценарії. Невідомість щодо поведінки вірусу затьмарює горизонт прогнозів”, – повторила Георгієва свою минулу заяву.

Нині ж додала, що все-таки МВФ прогнозує часткове відновлення світової економіки вже 2021 року. Так, фонд нарощує кількість програм для підтримки економіки країн, що розвиваються, а також розглядає можливість списання боргів для найбідніших країн.

“Витрачайте, скільки можете, а потім витрачайте трохи більше на лікарів, медсестер, вразливе населення у вашій країні”, – сказала Георгієва.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Поліція Канади подарувала 17 тис респіраторів українським бійцям, які охороняють лікарні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *