Соціологи розповіли, скільки українців підтримують вступ в ЄС та НАТО

Соціологічна група Рейтинг провела опитування, щоб дізнатись скільки українців підтримують інтеграцію в ЄС та вступ у НАТО.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА

Економічну інтеграцію України з ЄС підтримують 52% українців. Це на 3% менше, ніж було у 2019 році. Водночас до 49% зросла кількість тих, хто за вступ України в НАТО.

Коментар: Ми бачимо, що відбулося невелике зниження підтримки вступу до ЄС, не зважаючи на те, що все-таки відбулося зростання підтримки вступу до НАТО”, зазначив заступник директора соціологічної групи Рейтинг Любомир Мисів.

Опитування проводилося в період з 25 січня по 17 лютого й досліджувало настрої жителів обласних центрів щодо: оцінки якості обслуговування та послуг, оцінки рівня можливостей у місті, взаємодії з установами місцевого самоврядування, оцінки діяльності державних і недержавних інституцій, сфери муніципального розвитку, електоральних симпатій і мотивів електорального вибору, міграційних настроїв жителів міст, ідентичності міст.

Крім того, 38% респондентів зазначили, що міркували над ідеєю трудової еміграції за кордон (у 2019 році так відповіли 35%), зокрема, найбільший запит на еміграцію спостерігається серед людей віком 18-29 років.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Лікарі розповіли, скільки відсотків хворих на COVID-19 не мають симптомів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *